Bezig met laden

Bezig met laden

Villa in het slagenlandschap

Villa in het slagenlandschap

13 juni 2018

In het unieke woonplan ‘De Peinder Mieden’, gelegen tussen de houtwallen van de Friese Wouden voegt deze moderne, luxe villa zich op eigenzinnige wijze naar het landschap.

Het royale woonprogramma is verdeeld over twee verdiepingen. Op de begane grond de keuken, eetkamer en loungehoek gegroepeerd langs een glazen gevel met uitzicht op de omliggende natuur. Meer beschut in de zijvleugel liggen de slaapruimte met eigen badkamer en inloopkast. Op de verdieping zijn gastenverblijven gesitueerd, samen met een werkruimte, sportruimte en sauna.

Het is ook een duurzaam ontworpen villa, die in de eigen energiebehoefte voldoet door zonnepanelen die het volledige platte dakvlak bedekken. De begane grond en verdieping worden verwarm, én gekoeld, door een in de vloer verwerkt systeem van verwarmen, koelen en ventileren. De zonwering is voorzien door automatisch op de zonintensiteit reagerende zonneschermen, die als ze niet gebruikt worden wegvallen in de gevel.

De gevel van de begane grond is voorzien van stucwerk in een lichte kleur. Hierdoor maakt de woning zich hier los van de kavel, tegelijkertijd lijkt het bovenliggende volume hierdoor te zweven in het landschap. De gevel van dit volume is voorzien van een bekleding van zink, die een horizontale belijning heeft gebaseerd op het omliggende slagenlandschap. De woning versmelt hier met de omgeving en omkadert ter plaatse van het balkon het prachtige uitzicht. Een luxe, moderne villa, waar is ingezet op duurzaamheid en efficiëntie. Maar waarin bovenal het wonen in de natuur op een prachtige wijze beleefd kan worden.

Villa in het slagenlandschap

Naar boven