Bezig met laden

Bezig met laden

Verbouw Ruiterskwartier te Leeuwarden

Al anderhalf jaar was het pand aan het Ruiterskwartier te Leeuwarden onverhuurbaar. Onder lage plafonds, op drie verdiepingen en met zware, tussen boekenrekken weggewerkte, betonconstructies was decennialang een grote boekhandel in gevestigd. De tweede verdiepingsvloer was te zwak voor een moderne winkelvloer. Het pand liet in die vorm geen moderne retail toe. Dat moest rigoureus anders.

Er is een spectaculaire verbouwing uitgevoerd, waarbij eerst veel sloopwerk is verricht. Een groot deel van de gevel, de complete betonnen eerste verdiepingsvloer, de in de weg staande betonconstructies en een groot gat in de tweede verdiepingsvloer. Door dit grote gat ontstond ruimte voor een vide met een moderne trap en veel daglicht. Om te voorkomen dat het pand door de sloop van alle constructies in zou storten, is een complete nieuwe staalconstructie inclusief nieuwe heifundering gerealiseerd.

Zo ontstond ruimtelijkheid in het pand. De combinatie met nieuwe gevels, een glazen lift en een mooie trap en daglicht in het trappenhuis zorgde voor een complete metamorfose. Op basis van het ontwerpplan besloot Bever Sport hun bestaande winkel te verlaten en dit pand te huren. De complete engineering, de bouwvergunning en de bouwuitvoering zijn in een periode van vijf maanden gereed gemaakt. Bever Sport noemt het resultaat “verbluffend” en is bijzonder ingenomen met hun nieuwe winkel. Een representatieve winkel met de juiste uitstraling voor hun bedrijf. “Sophisticated” met “a touch of rough”.

Naar boven