Bezig met laden

Bezig met laden

Verbouw vakantiewoning Terschelling

Een huisje op Terschelling dat al lange tijd in familiebezit is, daar liggen herinneringen die gekoesterd worden. Voor de verbouw van deze vakantiewoning was dan ook niet een ‘maximale verbouwing’ het uitgangspunt, maar lag de vraag een stuk genuanceerder. Hoe kunnen we met behoud van het karakter het huisje verduurzamen en moderniseren? 

De vakantiewoning is gelegen op een prachtige locatie in de duinen van West aan Zee. Op de begane grond wordt één van de slaapkamers uitgebreid en twee kleine slaapkamertjes worden samengevoegd, waardoor volwaardige slaapkamers ontstaan. Door het overstek ter plaatse van de entree door te trekken, ontstaat hier een beschutte, overdekte ruimte. Op de verdieping wordt de kap geïsoleerd. Door tegelijkertijd het dakvlak aan één zijde door te trekken naar boven, wordt de nok van de woning verhoogd en ontstaat meer ruimte op de twee slaapkamers en de overloop. De kap wordt hiermee asymmetrisch van vorm en krijgt het karakter van een ‘zuidwester’. Vanuit de slaapkamer aan de oostzijde van de woning is er een prachtig uitzicht over het omliggende duinlandschap. Door hier een dakvenster te plaatsen, ontstaat hier de mogelijkheid om van het fantastische uitzicht te kunnen genieten. 

De toegepaste ingrepen aan de vakantiewoning zijn bescheiden en met respect voor het bestaande huisje ontworpen. Het familiehuisje in de duinen behoudt zijn karakter, maar is tegelijkertijd ruimer, comfortabeler en toch ook een tikje eigenzinnig geworden.

 

Naar boven