Bezig met laden

Bezig met laden

Uitbreiding van een arbeidershuisje

Op een prachtige locatie net buiten Stiens stond dit vrijstaande arbeidershuisje. Vervallen en niet meer passend qua wooncomfort. Door de woning rondom te voorzien van een aanbouw, is het woonoppervlak vergroot en wordt de relatie met het omliggende landschap optimaal beleefbaar.

In de nieuwe situatie wordt het oude huisje het ‘slaaphuis’. Aan de zonzijde is een rechthoekig volume geplaatst, met een woonkamer en leefkeuken. De verdiepingshoge puien maken dat binnen en buiten natuurlijk in elkaar overlopen en met elkaar verbonden worden. Vanaf de wegzijde van de kavel is de carport/veranda te bereiken. Rondom zijn grote terrassen gepland, met afwisselend dichte en open luifels met beweegbare zonwering. Van zonsopkomst tot zonsondergang kan van het licht en de omgeving worden genoten. Het exterieur van de woning is bekleed met vergrijzend western redceder, zodat het volume opgaan in en onderdeel wordt van het omliggende landschap.

Naar boven