Bezig met laden

Bezig met laden

Vrijstaande woning te Deinum

Dromen van een fijne woning voor je gezin op een mooie locatie en met ruimte voor de toekomst. Met deze droom voor ogen hebben we samen met de opdrachtgevers dit flexibele, stoere, gezinshuis ontworpen. Een woning met ruimte om samen tijd door te brengen, met familie en vrienden te eten, lekker te spelen in en om het huis. Door daarnaast gasloos te ontwerpen en gebruik te maken van robuuste, duurzame materialen, past deze woning in alle opzichten als een warme jas. 

Door het verleggen van de provinciale weg langs Deinum is er ruimte ontstaan voor een duurzame uitbreiding van het dorp. De ontwikkeling van het gebied is in samenspraak met de dorpsbewoners tot stand gekomen. Zo hebben de verschillende deelgebieden elk een eigen karakter gekregen. Aan het Van Harinxmakanaal wordt voor de architectuur uitgegaan van een moderne, stoere bouwmassa met een specifieke kapvorm en –richting. 

Uitgangspunt voor deze stoere gezinswoning is een flexibel, functioneel woonhuis, dat in de loop der jaren met het gezin kan mee-veranderen en -groeien. De routing is compact ontworpen, zodat er optimaal functioneel gebruik van de ruimte mogelijk is. De entree met trappenhuis ligt centraal in de woning. Van hieruit zijn alle ruimten te bereiken. Aan de tuinzijde van de woning ligt de royale woonkeuken met eetkamer. Vanuit de woonkeuken is er toegang naar de bijkeuken en de, op het zuiden gelegen, diepe tuin. Aan de kanaalzijde van de woning ligt de woonkamer met zithoek en haard. Hier kan door de grote glaspartij optimaal van het prachtige weidse uitzicht worden genoten. Op de verdieping ligt de ouderslaapkamer ook aan deze zijde van de woning. De praktische en ruim ingerichte badkamer is voorzien van een dubbele wastafel, bad en inloopdouche. De toilet is in een separate ruimte geplaatst. Daarnaast zijn er aan de tuinzijde nog twee kinderslaapkamers gesitueerd. Op de tweede verdieping bevindt zich, naast de zolderberging, nog een royale vierde slaapkamer.  

Het exterieur kenmerkt zich door stoere metselwerk architectuur, grote glasvlakken en toepassing van natuurlijke materialen. Zo wordt de entree geaccentueerd door een houten gevelbekleding. Aan de kanaalzijde is de goot weggedetailleerd, waardoor de gevel haar stoere front krijgt. Het lange dakvlak aan de tuinzijde biedt volop ruimte voor zonnepanelen.

Naar boven