Bezig met laden

Bezig met laden

Boerderij tot panoramisch woonhuis te Go├źngahuizen

Een boerderij van een standaardtype uit 1953 had zijn functie als boerenbedrijf verloren. Voor de nieuwe eigenaar realiseerden we het plan voor een droomhuis.

Het voorhuis verbouwden we tot slaaphuis. Drie slaapkamers, een badkamer en een wasruimte. Een deel van de schuur werd bestemd tot hobbyruimte en in het resterende deel maakten we een woonkeuken, een zithoek en een kantoor.  Op de eerste verdieping van de schuur maakten we een grote woonruimte met in elk dakvlak een royale loggia voor licht, uitzicht en buitenruimte. De weidsheid rondom de boerderij is zo optimaal te beleven.

Licht lucht, ruimte en vergezichten bepalen de sfeer in de royale leefruimte. Een royale vide en een comfortabele trap leggen de verbinding tussen de verschillende leefruimtes. Het plan is vormgegeven vanuit de logica van de bestaande gebintconstructies.

Naar boven